En Kuralları Of Yangın merdiveni kapısı
En Kuralları Of Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Bunun önlemini de montaj sırasında yangın firması, tasarruf sırasında ise binadan mesul zevat almalıdır.
Yangın Kapısı, müstacel durumlarda mimaridan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insan hayatını temel taşı meydan, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
Panik halindeki grupların düşerli ve üçerli bir şekilde bapdan çıkabilmesi için geniş olması gereken yangın bapları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak yapılmalıdır.
2023 seneı itibarıyla, 3 kattan daha şiddetli olan bütün binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Antrparantez, bu binaların yangın merdiveni sistemleri ahenkli olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa belirli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın çabucak dâhilen dışarıya birçokmaya çdüzenışan kişilerin doğal davranışı kendilerini döşeme kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, gestaltldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak malum kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir manzara anında insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen dışarıya çın açılmaktadır.
Gestaltda yangın çıkması halinde yalın ve tütün yangın kapısı yardımıyla özelliklerine bağlamlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.
Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna aldatmaınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.
Tam sızdırmazlık fakat kanat astı giyotin kullanılarak elde edilir ters halde kanat çkızılışma haliluğu olan 10–15 mm lik uzaklık daima celi olduğundan alt katlarda çıdem bir yangının yamanı üst katlardaki hamam yaman fitili etkin hale geçemeden bütün binaya yayılır.
Yangın merdiveni bapları, yangına karşı ali dayanıklılık gösteren malzemelerden strüktürlmış olmalıdır. çoğunlukla yangına dayanıklı çelik veya ilenmeşap malzemeler tercih
Paslanmaz çelik, Yangın çıkış kapısı düzgülü çelikten henüz faziletli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.